Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2009

Τελικά...μας βγήκε ακατάλληλος
Από το Σεπτέμβριο του 2008,ολόκληρο το Μαξίμου, αδυνατούσε να προχω ρήσει σε πρωτοβουλίες, ήταν ανεπαρκέστατο για λήψη οποιασδήποτε απόφασης , δεν άρθρωνε πολιτικό λόγο, παρέμεινε κλινικά νεκρό.
Παρέλυσε από τις αντικρουόμενες πολιτικές δηλώσεις και συζητήσεις, μόνο στα παράθυρα της τηλεόρασης. Βλέπεις ο πρωθυπουργός δεν άκουγε τους υπουργούς του, βουλευτές του, το σφυγμό του λαού. Συγχρόνως η διαφθορά ήταν στη πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, μια διαφθορά που ταυτίζεται με τη παρακμή που επικρατεί σήμερα.
Αποκορύφωμα η δηλωθείσα αντίληψη, το γνωστό Βατοπεδινό σύνθημα, «ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό».
Μοντέλο εξουσίας, η ηθική κατάπτωση με επακόλουθο να περάσει το μήνυμα στο λαό ότι πλέον και αυτός έχει το δικαίωμα στη καθημερινότητά του, να διεκδικεί «ψίχουλα από τη διαπλοκή».
Κανείς δεν αρνήθηκε ότι επί ΠΑΣΟΚ διετράφησαν παρόμοια φαινόμενα, αλλά τα τελευταία 2 χρόνια, έγινε «τρόπος και απαίτηση ζωής».
Ο Καραμανλής προσπαθώντας επικοινωνιακά να κηρύξει τη σωτηρία της κοινωνίας από τη διαφθορά, επέβαλε τη διαφθορά και τελικά μόνος του οδηγήθηκε στη «πολιτική του θανάτωση».Αυτός είναι και ο λόγος ότι δεν ξαναπάτησε στου Μπαιρακτάρη.
Ακούμπησε στο γνωστό επιτελείο συμβούλων (Θοδ.Ρουσόπουλος, Αγγέλου, Λούλης, Ανδριανός) , δαπάνησε πολλά χρήματα για τη προπαγάνδα, σύγχρονα μέσα αποπροσανατολισμού, για να περάσει στο κόσμο μία ψευδή εικόνα, ένα απατηλό όνειρο. Όλα τελικά απέτυχαν. Εκανε μόνο ένα «πολιτικό μπότοξ», που ξεθώριασε σύντομα. Υπήρχε παντελής έλλειψη ατομικής και πολιτικής ευθύνης εκ μέρους του Καραμανλή.

Οι Βατοπεδινοί, Βουλγαράκης, Παυλίδης, Μαγγίνας, διάφοροι …κουμπάροι, Μαρκογιαννάκης κλπ, δεν δούλεψαν μόνοι τους.Απλώς είχαν ένα κουρασμένο και ακατάλληλο αρχηγό, που δεν νοιάστηκε ούτε για την υστεροφημία του.

Δεν πρόλαβε κάν να καταγραφεί στην ιστορία, σαν πρωθυπουργός του τόπου.
Μόνο η απαράμιλλη τεμπελιά του, τον κατέγραψε στα βιβλία «γκίνες».

Κατάφερε να επαναφέρει στη κοινωνία,το γνωστό «δεκάλογο του τεμπέλη», βλέπεις ήταν μόνιμα κουρασμένος ! Απλά ήθελε τη σύνταξη. Και δήλωσε από τη πρώτη του μέρα διακυβέρνησης, ότι θέλει να φτιάξει 2-3 πράγματα,για την ιστορία.Δεν ασχολήθκε ούτε επιδερμικά με την οικονομία του τόπου που κυβερνούσε,γι’αυτό πήγαμε στις εκλογές του 2007, για τον ίδιο ακριβώς λόγο πάμε σε εκλογές σήμερα.Συνεχώς αναμόρφωνε τους προυπολογισμούς και είχε το κουράγιο και θράσος, να ζητήσει έλεγχο των οικονομικών του Σημίτη, από την ΕΕ.
Ηξερε ότι ερχόταν από το εξωτερικό η χειρότερη οικονομική κρίση από το 1929 και συνέχιζε μέχρι το τέλος, το χαβά του.Να γιατί αποδείχθηκε παντελώς ανεύθυνος !
Τα Συγκροτήματα Λαμπράκη (ΔΟΛ)-Αλαφούζου και Πήγασος(Μπόμπολα) δήλωσαν από την αρχή την ανάγκη «εκλογών».Το ίδο έπραξε και ο Σουφλιάς (συμφοιτητής και υποστηρικτής του Μπόμπολα).Διεπίστωσαν ότι δεν πάει άλλο. Μόνο ο Βαρδής Βαρδινογιάννης-παραδοσιακός οπαδός της Δεξιάς- τον στήριξε.
Αυτοί είναι οι λόγοι που ο Καραμανλής, τελικά με τη τεμπελιά και την πολιτική του ανικανότητα, πρόδωσε τους οπαδούς του, τους ψηφοφόρους του και τον ελληνικό λαό.
Από το 1974 είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός δεν έχει ουδεμία πρωτοβουλία κινήσεων, τον παράτησε μέχρι και ο ξάδερφός του Μιχάλης Λιάπης.Ετσι τελικά έσπασε η τελευταία «επικοινωνιακή φούσκα» της προπαγάνδας των ΜΜΕ, των τελευταίων δεκαετιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου