Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

*BILDERBERG 2009,στον Αστέρα


BILDERBERG , 2009


Στις 14.5.09, στον Αστέρα της Βουλιαγμένης, θα γίνει η ετήσια σύνοδος της Λέσχης της BILDERBERG.Θα προσέλθουν 130 περίπου προσωπικότητες, απ’όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, κυρίως από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού, «οι Αρχοντες των Δακτυλιδιών», αυτό το ιδιόμορφο ύποπτο κλειστό club, για το καθιερωμένο ανά 2 χρόνια συνέδριο και θα αποφασίσουν μέσα στη κρίση, για τις τύχες του κόσμου. Λέγεται ότι είναι ανωτέρας κλάσης των G20.
Η αποδοχή της πρόσκλησης στο συνέδριο, αυτόματα σημαίνει και αποδοχή της μυστικότητας. Πρακτικά από τις συνεδριάσεις κανείς δεν επιτρέπεται να βγάλει προς τα έξω τα όσα συζητιούνται αυτές τις 3 μέρες.
Ο Γ. Αλογοσκούφης, που πήρε μέρος το 2005 στο Rottach-Egern στη Γερμανία, είπε ότι «απλά άνθρωποι με επιρροή ενδιαφέρονται να συνομιλήσουν με άλλους ανθρώπους που έχουν επιρροή. Είναι μια ανταλλαγή απόψεων για αλληλοενημέρωση, ώστε να ξέρει ο καθένας τι γίνεται στον κόσμο». Η Διαμαντοπούλου έκανε λόγο «μόνο για think tank».
Ιδιωτικές συζητήσεις επί διεθνών θεμάτων, χαρακτηρίζουν τις δραστηριότητες, τα μέλη και τους προσκεκλημένους.


Η σιωπή όμως εγείρει υποψίες και εκ των πραγμάτων,
πάντα υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν σε συνωμοσίες.


*Εκείνος που εργάστηκε περισσότερο για την ίδρυσή της, είναι ο περίεργος δρ Τζόζεφ Ρέτινγκερ, ένας Πολωνός που σε διάφορες χρονικές περιόδους, δούλευε για «μασονικές στοές, για το Βατικανό», για τη μεξικανική κυβέρνηση και για τη βρετανική αντικατασκοπεία.
Ξεκίνησε την σκιώδη καριέρα του στο Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, στις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, μετά βρέθηκε περιέργως στο Συμβούλιο της Χάγης και μέχρι τις μέρες μας, πού τον χάνεις πού τον βρίσκεις, σε διάφορους οργανισμούς άμεσα συνδεδεμένους με τη CΙΑ, μεταξύ άλλων. Το 1948 ο Ρέτινγκερ γνωρίστηκε με τον πρίγκιπα Βερνάρδο της Ολλανδίας, έναν γαλαζοαίματο που πολέμησε για τον Χίτλερ ως πιλότος της Λουτβάφε. Εργάσθηκε ενάντια στην αύξηση του αντιαμερικανισμού στην Ευρώπη.
Aυτό το club πήρε την ονομασία του από το ξενοδοχείο BILDERBERG, στο Οοστερμποκ της Ολλανδίας που έγινε η πρώτη επίσημη σύνοδος το 1954.
Η Εκκλησία το θεωρεί ως εκπρόσωπο του…Εωσφόρου και η Αριστερά ως εκπρόσωπο των …συντηρητικών.

Τόνι Μπλέρ και Mπίλ Κλίντον πέρασαν από το club, και μετά… κυβέρνησαν στη χώρα τους.

Σαράντα δύο Έλληνες έχουν προσκληθεί μέχρι τώρα στα συνέδρια της Bilderberg, μία ή περισσότερες φορές, από όλο το φάσμα της πολιτικής και της οικονομικής ζωής. Πέρσι ήταν πάλι ο Γιώργος Αλογοσκούφης (4η φορά), η Άννα Διαμαντοπούλου (4η φορά),ο Αλέξης Παπαχελάς (2η φορά), ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος της εταιρείας Τιτάν και ο Θωμάς Βαρβιτσιώτης της V+Ο Communication. Παλαιότερα είχαν παρεβρεθεί οι Αντ. Σαμαράς και ο Θ.Πάγκαλος
Επιπλέον το 2005, προσκλήθηκαν οι Κ. Καραμανλής, Γ. Παπανδρέου (να… η κληρονομική διαδοχή !).


*Είναι γεγονός ότι τα διεθνή συνέδρια είναι απαραίτητα στο σύγχρονο κόσμο, για να αμβλύνονται οι διαφορές και να κατανοούνται τα προβλήματα, και η Bilderberg δίνει τη δυνατότητα να συναντηθούν μεταξύ τους οι πιο ισχυροί άνθρωποι του πλανήτη, εκείνοι που έχουν την πραγματική εξουσία.
Τι συζητούν, όμως; Στην ατζέντα του περσινού συνεδρίου περιλαμβάνονταν οι σχέσεις Αμερικής-Ευρώπης, η ενέργεια, η τιμή του πετρελαίου, το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, η παγκόσμια τρομοκρατία, η εμπορική πολιτική της Κίνας, η μετανάστευση, το μεσανατολικό και η κατάσταση στη Ρωσία. Κανένας δε διαφωνεί, φυσικά, ότι πρόκειται για τα μεγάλα προβλήματα του κόσμου αυτή τη στιγμή -αν και έχουν εξαιρεθεί τα της οικολογίας-, αλλά μήπως οι λύσεις που προκρίνονται δεν είναι προς το συμφέρον των πολλών, γι΄ αυτό και δε γίνεται τίποτε γνωστό στους απ έξω;

*Ο τρόπος με τον οποίο διοικείται η λέσχη και οργανώνονται τα συνέδρια της Bilderberg, είναι σαν μία πυραμίδα -όπως και οι μασονικές στοές.
Στις ψηλές θέσεις έχουν βρεθεί πασίγνωστοι μεγιστάνες, όπως Ντέιβιντ Ροκφέλερ και τον Τζιοβάνι Ανιέλι ή και αριστοκράτες με βαρύγδουπα ονόματα όπως ο Γερμανός Ότο Βολφ Φον Αμερόνγκεν ή ο Βρετανός Έρικ Ρολ του Ίπσντεν.
Ανάμεσά τους έχουν βρεθεί και δύο Έλληνες, ο Γιώργος Δαυίδ και ο Κώστας Καρράς (του Porto Carras).
Οι περισσότεροι μιλούν ότι πρακτικά «ανεβάζουν» τους πολιτικούς στην εξουσία.
Το 1999 γράφτηκε στο Γιουγκοσλάβικο τύπο, ότι είχαν ήδη «συζητήσει» στο club, για τους Νατοικούς βομβαρδισμούς.
Φέτος πέραν των ανωτέρων Ελλήνων, έχουν προσκληθεί η Ντόρα Μπακογιάννη, Τάκης Αράπογλου και Π. Βουρλούμης.
Ας ευχηθούμε με τη παγκοσμιοποίηση, φέτος στο συνέδριο του Αστέρα , να οδηγηθούν σε «σοφές αποφάσεις για το Λαό Μας και τουλάχιστον οι δικοί Μας παρευρισκόμενοι «να μην είναι απλοί Θεατές αλλά Ενεργοί Πολίτες της Χώρας Μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου