Κυριακή 10 Μαΐου 2009

*ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΙ

ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ


Η ολιγωρία και μόνιμη αδιαφορία των λίγων , ο εφησυχασμός και η ηττοπάθεια πρέπει να σταματήσει πλέον. Πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι –σαν Εθνος - να απαιτήσουμε τα δίκαιά μας. Ο Μίκης λέει στο τραγούδι του «είμαστε δυό, είμαστε τρείς, είμαστε χίλιοι δεκατρείς». Κάθε μέρα που ξημερώνει, χειροτερεύει περισσότερο η κατάσταση και η ζωή μας, το βλέπουμε καθημερινά, το βιώνουμε στο πετσί μας, το γνωρίζουμε, αλλά δεν κάνουμε τίποτα, δεν μας αφήνει η τηλεόραση να κάνουμε τίποτα, αποχαυλωμένοι πίσω από τις κατά παραγγελία εκλογικές δημοσκοπήσεις.
Τη κατάσταση αυτή ομολογεί η ίδια η κυβέρνηση, η ίδια Ευρωπ. Ενωση. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε «όλοι μαζί» γιατί «όλοι μαζί τη πληρώνουμε», τα ίδια μας τα Ασφαλιστικά ταμεία-οι αποταμιεύσεις μας οι ίδιες τέλειωσαν, στέρεψαν και είμαστε απλοί θεατές.
Το χάσαμε το παιγνίδι «πατριώτη».
Μας φωνάζουν να ψηφίσουμε στις Ευροεκλογές τον Ιούνιο, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς τίποτα.Τι έδωσε η Ε.Ε. στον άνεργο Ιταλό- Ελληνα ή Γάλλο ? Τίποτα απολύτως. Τα έδωσε όλα στους «έχοντες και ξανακατέχοντες», αφού πρώτα τα πήρε όλα από τους φορολογούμενους Ευρωπαίους.

Τώρα απαιτούν όλοι μας να θυσιασθούμε για την Οικονομία, για τα ελλείματα.
Απαιτείται επειγόντως μια «παλινόρθωση του ανθρωπισμού» που τον «ξεχάσαμε πατριώτη» , να γίνει στροφή στον ανθρωπιστικό Νεοκεινσιανισμό (αφού κλείσθηκε ήδη προ πολλού το κεφάλαιο του σοσιαλισμού στην Ευρώπη και γίνονται εναλλαγή των συνθημάτων).
Μας έσπρωξαν και πάλι στα Χρηματιστήρια, για να ξεχάσουμε τη κρίση. Βλέπουμε τη καταστροφή και ξανα-εμπιστευόμαστε τις οικονομίες μας στους «μάγους και στα ζόμπι». Περμένουμε να ανέβουν οι αγορές, λές και θα καλλιτερέψει η ζωή μας. Όλα στο κόκκινο, όλα στο λευκό, όλα έγιναν ένα Καζίνο για ανήλικες !
Λείπει μια δίκαιη ,σταθερή, ειρηνική ανθρώπινη κοινωνία, χωρίς τους εξαθλιωμένους πολίτες της, τους κουμπάρους και τις παρέες.
Πρέπει να αντισταθούμε στην αδικία, και στη παρούσα ανισότητα. Ο Ανδρ.Παπανδρέου …τότε …μιλούσε για την επερχόμενη κοινωνία των δύο τρίτων. Ειχε απόλυτο δίκηο ! Σήμερα μας εξουσιάζει το ένα τρίτο.
Κυριάρχησε η υπεροψία της εξουσίας, απουσιάζει ο έλεγχος σε όλα τα επίπεδα, στα Νοσοκομεία, στη Παιδεία, στα Ασφαλιστικά ταμεία, στη Βουλή την ίδια. Απαιτείται αντίσταση στην αυθαιρεσία και στην υποτιμητική μεταχείριση.
Η μεγάλη κατανάλωση, η αποθεωμένη φρενήρης ανάπτυξη, η «μονοκαλλιέργεια της Οικονομίας», οδήγησαν τον «απλό Ανθρωπο» σε θύμα αυτής της άγριας εκμετάλλευσης, αμυνόμενο θηρίο σε αυτή την απάνθρωπη και ανελέητη κοινωνία της κατανάλωσης, στην αδικία, στην εισοδηματική ανισότητα. Επικράτησε ο «άκρατος ατομικισμός», απουσιάζει η αλληλεγγύη.
Δεν μας ταιριάζει μια τέτοια κοινωνία που δεν ανταποκρίνεται στα οράματα και στις προσδοκίες του 21ου αιώνα . Δικαιούμαστε ένα καλλίτερο κόσμο, για μας και τα παιδιά μας.
Όλα είναι δυνατά, αρκεί να ξυπνήσουμε και να αγωνιστούμε Ολοι Μας, με επιμονή και πίστη. Χρειάζεται ομοψυχία και να διώξουμε τους «Μαυρογιαλούρους της Πολιτικής».
Οι εκάστοτε Πρωθυπουργοί κατάντησαν «Υπερνομάρχες» μέσα στην Ευρωπαική Ενωση. Τα περιμένουν όλα έτοιμα, δεν αγωνίζονται για τίποτα. Απλώς διαδέχονται ο ένας τον άλλον, μέσα στο ίδιο κλάμπ.
Ο Νομπελίστας συγγραφέας ΤΟΜΑΣ ΕΛΙΟΤ, έγραψε,
«Ποτέ δεν θα βρέξει τριαντάφυλλα. Αν θέλουμε περισσότερα, πρέπει να φυτέψουμε κι άλλες τριανταφυλλιές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου