Τρίτη, 18 Αυγούστου 2009

Τί είναι τα Blogs ?

Τι είναι τα Blogs ?
1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.
2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.
3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα ή συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.
4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν "ενημερωτικά" και "μη ενημερωτικά" blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.
5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.
6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.
7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.
8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει “ελεύθερα την άποψή του” είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένεs νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την
δίωξή του.Επιτρέπεται η αντιγραφή άρθρων και απόψεων, αρκεί να γίνεται αναφορά στη πηγή.Δεν προκύπτει ευθύνη από την αναδημοσίευση άρθρου.
9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή και προσβλητικό τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.
10.Aς σεβαστούμε την ελεύθερη δημοκρατική άποψη του κάθε Ελληνα πολίτη, να γράφει ελεύθερα τις απόψεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου