Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Ερχονται..μεγάλες ανατροπές

Αλυτα προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα μας ζητούν άμεσα λύση.
Με την ονομασία «η μεγάλη ανατροπή» η κυβέρνηση, ετοιμάζεται για αλλαγές τόσο στο ασφαλιστικό των εργαζομένων όσο και στις εργασιακές σχέσεις, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ δηλώνουν ότι η χώρα δεν αναμένεται να βγεί από τη κρίση πρίν το 2012.Οι ευέλικτες θέσεις απασχόλησης θα αντικαταστήσουν τη πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, η κατανάλωση θα μειωθεί και θα συνεχίζουν να γκρεμίζονται τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων, με υπαρκτό το κίνδυνο στις συντάξεις.
Τα 5 μεγάλα ταμεία δεν θα μπορούν να καταβάλλουν τις συντάξεις και τα χρέη προς την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Οι ειδικοί επιβεβαιώνουν ότι η κρίση και η ανεργία θα διαρκέσει μέχρι το 2012.Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει τα μέτρα που της προτείνουν οι Διεθνείς Οργανισμοί (πάγωμα αυξήσεων-νέο μισθολόγιο-αλλαγές στο Ασφαλιστικό κλπ).
Το Ασφαλιστικό μας σύστημα δεν θα αντέξει μετά το 2013.
Το 2009 προστέθηκαν περίπου 200.000 part time απασχολούμενοι, με τριήμερα ή τετραήμερα. Το πρώτο εξάμηνο του 2009, οι 3 στις 10 θέσεις εργασίας ήταν θέσεις μερικής απασχόλησης.
Οι Part time απασχολούμενοι σήμερα υπολογίζονται σε περίπου 350.000 εργαζόμενους,που αντιστοιχεί στο 7,7 % του εργατικού δυναμικού.Τα νούμερα αυτά τα επόμενα χρόνια θα αυξηθούν δραματικά, εν όψει και της κρίσης που έχει εγκατασταθεί πλέον στην Ελλάδα.
(αντιγραφή από http://pontikas.wordpress.com/ )
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου