Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2009

ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ και ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Η κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών, απέναντι στα κόμματα είναι “βαθειά” είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας.
Ο δικομματισμός με τη στείρα αντιπαράθεση, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη “διαφθορά” από την οποία έχει περίτρανα αποδειχθεί ότι πάσχουν τα 2 μεγάλα κόμματα,τα οποία έχουν πλέον αποκτήσει μία χρόνια ιδιοκτησιακή αντίληψη της πολιτικής και δημιούργησαν έτσι ένα αναποτελεσματικό κράτος.
Συγχρόνως όμως τρέμουν και μόνο στην ιδέα του “Μπερλουσκονισμού”. Οι Ελληνες έχουν απογοητευθεί από τα 2 μεγάλα κόμματα και στις Ευροεκλογές του 09 αποτυπώθηκε η αμφισβήτηση του εκλογικού σώματος.Κυριάρχησε το “κόμμα του κανένα” με 48%.
Στην Ελλάδα υπάρχουν Ελληνες απλοί και τίμιοι πολίτες,που ανήκουν στις τάξεις της παραγωγής και της εργασίας, πολίτες του επιχειρηματικού και επιστημονικού κόσμου,που νοιώθουν ακόμη την ανάγκη να πάρουν πρωτοβουλίες, ώστε να βγούμε από το αδιέξοδο τηυς διαφθοράς καιο της βαθείας πολιτικής και οικονομικής κρίσης.
Πρέπει να αποκατασταθέι η εμπιστοσύνη του απλού πολίτη προς τους Δημοκρατικούς θεσμούς.
Ο δικομματισμός είναι επιζήμιος για τη Δημοκρατία.Το ρεύμα της αποχής και τα προβλήματα τπου τόπου διογκώνονται και ζητούμ άμεσα λύση.
Ισως κατηγορηθώ ότι ονειροβατώ, αλλά η φθορά των αξιών μας παραπέμπει σε περιόδους παρακμής.Είναι ανάγκη να αλλάξουμε “νοοτροπία”.Να απιτήσουμε αυτά που μας αναλογούν,αλλά συγχρόνως χρειάζεται τπ “μεγάλο βήμα”.
Να μαυρίσουμε και να μή ξαναμιλήσουμε στο διεφθαρμένο πολιικό ή δήμαρχο,να πληρώσουμε το πρόστιμο της εφορίας αντί να χρηματίσουμε τον εφοριακό,να κλείσουμε τις τηλεοράσεις στις ειδήσεις ώστε τα ΜΜΕ να λάβουν το μήνυμα του Λαού-μέσω των μετρήσεων.Να μάθουν ότι δεν μας ενδιαφέρει η “φτιαχτή είδησηση”,δεν μας ενδιαφέρει το “κουτσομπολιό” και οι αναλύσεις που θέλουν να μας πλασάρουν .
Η διαφθορά που ΄έγινε ”μόδα” ,διαιωνίζεται από τα ΜΜΕ που προσπαθούν να μας περάσουν τη διαφορά ως “απρόσωπη”.Λάθος, έχει πρόσωπο και ονοματεπώνυμο και πρέπει να τα λέμε.Δεν είναι προσωπικά δεδομένα.
Η διαφθορά γιγαντώνεται πάντα σε περίοδο ηθικής παρακμής (βλέπε Βυζαντινή – Ρωμαική – Ρωσική αυτοκρατορία,που εμφανίσθηκε στη Δύση τους).
Εχουμε ανάγκη “αλλαγής νοοτροπίας”.
Ας ξεκινήσουμε τη προσπάθεια αυτή, αξίζει το κόπο.Θα το βρούμε μπροστά μας (βλέπε Παιδεία, Υγεία, Ασφαλιστικό, Ιδιοκτησιακό καθεστώς κλπ).
Είμαστε Φτωχό Κράτος με πλούσια Διαπλοκή.
Σε ποιά χώρα το κράτος λειτουργεί σαν “παρακρατική και παραοικονομική οργάνωση” ? Στην Ελλάδα !
Δές τις Δημόσιες Υπηρεσίες (εφορίες, πολεοδομίες,δήμους, οργανισμούς,ΟΣΕ (πρώην ΟΤΕ και Ολυμπιακή).
Ολές τις παραπάνω υπηρεσίες τις πληρώνουμε 35 χρόνια, στο εκατονταπλάσιο για να διαιωνίζεται η διαφθορά και το παρακράτος.Ιδού ντα αποτελέσματα.Ο πολίτης αυτής της χώρας έχει την ανάγκη να νοιώσει “περηφάνεια για τη κοινωνία που ζεί”. Δεν μπορεί να παίζει πάντα το ρόλο του κορόιδου (γιατί στο φινάλε,πάντα έτσι παραμένει αιώνιο θύμα).
Ο λογραρισμός τηυς χρωκοπίας και της διαφθοράς,πάντα γυρίζει σε μάς και στα παιδιά μας.Τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομέςνων μείναν χωρίς τα λεφτά των ίδιων φορολογούμενων.
Αν δεν ανακόψουμε το ρεύμα της διαφθοράς,θα έλθει η μέρα που μόνοι μας -ανίκανοι πλέον-θα εκχωρήσουμε τα πάντα στους ξένους.Ηδη το έχουμε κάνει σε πολλούς τομείς (ποδόσφαιρο,αεροδρόμιθο Ελευθ.Βενιζέλος, λιμάνια, Γέφυρα Ρίο, Αιγαίο κλπ).
Θα μοιάζουμε με τη προβληματική επιχείρηση που κλείνει για 6 μήνες, γίνεται πρόχειρη εκκαθάριση και πωλέιται σε τιμή ευκαιρίας, κάτω του κόστους.
Υπάρχει ακόμη χρόνος να το σκεφτούμε και να προβληματιστούμε σοβαρά,να πάρουμε πρωτοβουλίες και τη τύχη στα χέρια μας,αναλογιζόμενοι όλοι τις ευθύνες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου