Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Η απατεωνιά των ημιυπαίθριων χώρων

Ημιυπαίθριος είναι ένας χώρος του κτηρίου, ανοικτός από τη μιά του πλευρά,που δεν συνυπολογίζεται στο συντελεστή δόμησης του κτίσματος.Τον αυθαιρέτως κλειστό αυτό χώρο ο αγοραστής του διαμερίσματος, τον πλήρωσε κανονικά στον απατεώνα τον εργολάβο (πχ 3000€/μ2,δηλαδή όσο και το υπόλοιπο διαμέρισμα) ο εργολάβος δεν φορολογήθηκε γι αυτό και τώρα,το Κράτος νταβατζής ζητά από τον ιδιοκτήτη να "νομιμοποιήσει" φορολογικά μόνο,πληρώνοντας επιπλέον χρήματα στο ελληνικό δημόσιο.

Πολεοδομικά θα παραμένει η αυθαιρεσία.Περιβαλλοντικά θα ενοχλεί το γείτονα και το περιβάλλον. Δεν υπάρχουν πολυκατοικίες αεριζόμενες και ξαναγυρίσαμε στις πολυκατοικίες του ΄60 χωρίς μπαλκόνια.

Ο φορολογούμενος ιδιοκτήτης του διαμερίσματος, δηλαδή να πληρώσει ξανά,για κάτι που του πούλησαν παράνομα και το κράτος δεν έχει τη δυνατότητα να ελέγξει με τις πολεοδομίες και του μηχανικούς που ήδη διαθέτει.Μιλάμε για εκτεταμένη διαφθορά,σε όλο της το μεγαλείο.Σε τελική ανάλυση, ο ημιυπαίθριος χώρος, από Πολεοδομικής πλευράς-όπως δηλώνει το Τεχνικό Επιμελητήριο ελλάδας (ΤΕΕ) - θα παραμένει αυθαίρετος χώρος, με ότι αυτό συνεπάγεται Πολεοδομικά. Δηλαδή η κυβέρνηση,για να εισπράξει επιπλέον χρήματα-απειλεί τον απλό πολίτη, ότι άν δεν πληρώσει τώρα, αργότερα θα πληρώσει περισσότερα χρήματα για την αυθαιρεσία.

Μη ξεχνάμε ότι πέρσυ,στο Κτηματολόγιο δεν δηλώθηκαν οι ημιυπαίθριοι χώροι, άρα θα πρέπει να συντάξουμε νέα συμβάλαια, νέα παράβολα στο κτηματολόγιο, νέες δηλώσεις, πρόστιμα από το Δήμο για επιπλέον φωτιζόμενες επιφάνειες κλπ.

Παράλογες και θλιβερές σκηνές,από μία κυβέρνηση που παραπαίει στα σκάνδαλα , στα χρέη, στους κουμπάρους και νταβατζήδες.

Να μη πληρώσει κανείς για τους ημιυπαίθριους , γιατί το ΣτΕ τελικά θα απορίψει αυτό τον παράλογο εισπρακτικό νόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου