Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Διαχείρηση

H αγορά παγκοσμίως προσπαθεί να διατηρήσει τη ψυχραιμία της, αλλά είναι διάχυτος ο φόβος και οι ανησυχίες για τη πορεία της οικονομίας εξαιτίας της αυξανόμενης ανεργίας.

Στη Κίνα η ανάκαμψη ήδη ξεκίνησε ,αλλά η Δύση περιμένει και θα υποφέρει ακόμη.
Στην Ελλάδα τώρα προσπαθεί η κυβέρνηση διαμέσω των κκ Σουφλιά-Παπαθανασίου, να προχωρήσουν σε περαιτέρω αναδιανομή του…φορολογούμενου πλούτου (ο παράνομος πλούτος δηλ το 50% της πραγματικής οικονομίας, πάντα θα ξεφεύγει).Ολοι προηγούμενοι τσάροι (και εκείνοι του Πασοκ) δεν κατάφεραν τίποτα.

Ειχαν βλέπεις εντολές για απλή διαχείριση και ξεπούλημα, βλέπε Παναντωνίου-Δρύ-Αλογοσκούφη).
Δε θέλουμε να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα.
Ολα πρέπει να ξανασχεδιασθούν.Είμαστε χώρα καταναλωτών και το ξαναγράφω, δεν παράγουμε απολύτως τίποτα !
Απλά τώρα αποφύγαμε το μεγάλο τραπεζικό κράχ, και τη κατάρρευση των τραπεζών.
Όταν στα τέλη του χρόνου οι άλλοι θα βλέπουν καλλίτερες μέρες, εμείς θα ζήσουμε τα χειρότερα.Από Οκτώβριο 09 μέχρι το Πάσχα του 2010 θα δούμε τα χειρότερα της ελλην οικονομίας.Απαιτείται σχέδιο παραγωγής αγαθών – υπηρεσιών, πλούτου.
Με πρόσθετες φορολογίες –ανά τετράμηνο- δεν λύνεται τίποτα.Κάναμε εκλογές…για την οικονομία.
Τι να φορολογήσεις, όταν δεν παράγεις τίποτα. Φορολογείς ποτέ, τα αφορολόγητα μαύρα λεφτά ?
Οτι δεν παράγει πλούτο,θα πρέπει να ξανασχεδιασθεί ώστε να λειτουργήσει με νέα κριτήρια ανταγωνιστηκότητας, ή σε τελική ανάλυση να κλείσει (δυστυχώς, αλλά πρέπει).Οι μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να περιμένουν άλλο.Το ανακοινώνουν όλοι οι φορείς τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδος.
Πρέπει κάποτε επιτέλους, να γίνει το μεγάλο βήμα για την ανάπτυξη.
Η ελλάδα δεν έχει βιομηχανίες, απλώς εισάγει τα πάντα για …κατανάλωση.
Η μοναδική της βιομηχανία, ο Τουρισμός – που χρόνια στηρίχθηκε και αναπτύχθηκε με χρήματα της ΕΕ και των ελλήνων φορολογούμενων – ουδέποτε λειτούργησε ανταγωνιστικά. Ολα τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα,απλώς διευθύνονται από τον έλληνα ξενοδόχο, πρακτικά όλα (πλήν ελαχίστων περιπτώσεων)ανήκουν στις τράπεζες.
Οι επιπτώσεις της φετινής παγκόσμιας οικον κρίσης ήδη είναι εμφανείς.Μελέτες αποκαλύπτουν ότι φέτος θα χάσουμε περίπου 9 δις ευρώ, δηλ. περίπου 20% κάτω από τα έσοδα του 08.
Τα έσοδα συνεχώς μειώνονται.Τα χρέη στις Τράπεζες είναι υπέρογκα και πολλές φορές ξεπερνούν την αξία των ίδιων των ξενοδοχείων.Σε πολλά νησιά ήδη τα ξενοδοχεία αλλάζουν χέρια.Τα αγοράζουν ξένοι τουριστικοί Ομιλοι.

Στη Κέρκυρα τα τα περισσότερα τα πήραν οι Ρώσοι (ξεπλένοντας από τα… πυρηνικά) με μπροστάρηδες τάχαμες τους …Κύπριους. Είναι διάχυτες οι φωνές των ξένων τουριστ πρακτόρων που ισχυρίζονται ότι τα ξενοδοχεία θα γυρίσουν πίσω στους πραγματικούς ιδιοκτήτες τους, στους Ευρωπαίους, που με το φόρο τους τα πλήρωσαν και εμείς δεν είμαστε σε θέση να τα διαχειρισθούμε! Δε μπορούμε να διαχειρισθούμε αεροδρόμια, εναέριο χώρο, στρατηγείο Λάρισας, τρένα, λιμάνια, δρόμους, συντάξεις, ποδοσφαιρικές ομάδες. Τότε τι κάνουμε ?
Μήπως το επόμενο βήμα θα είναι η μεγάλη προσφορά – πακέτο «Ακρόπολη – νέο μουσείο» ?
Απλή διαχείριση υπηρεσιών, δεν μπορούμε να κάνουμε ?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου