Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΑ ΚΑΡΤΟΚΙΝΗΤΑ

Χαράτσι τουλάχιστον 40 εκατ. ευρώ, θα κληθούν να πληρώσουν οι χρήστες των καρτοκινητών τηλεφώνων προκειμένου να τα νομιμοποιήσουν και να τα διατηρήσουν... στη ζωή, σύμφωνα με νομοσχέδιο εξπρές που προωθεί η κυβέρνηση.

Το κόστος για τη «βάπτιση» κάθε καρτοκινητού εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 3-5 ευρώ και θα επιβαρύνει αποκλειστικά τον κάτοχό του, ο οποίος εάν δεν το δηλώσει ως τον Ιούνιο του 2010 δεν θα μπορεί να το... σώσει, διατηρώντας τον αριθμό του σε λειτουργία.

Η κυβέρνηση, στην αγωνιώδη προσπάθειά της να εμφανίσει μέτρα κατά της τρομοκρατίας και της αντιμετώπισης περιστατικών του κοινού ποινικού δικαίου, προχωρεί εσπευσμένα σε ειδική νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση της ανωνυμίας των κατόχων καρτοκινητών τηλεφώνων.

Οσον αφορά τις νέες συνδέσεις, το νομοσχέδιο προβλέπει την κατάργηση της πώληση καρτών SΙΜ από τα περίπτερα. Στο εξής, η κάρτα SIM θα πωλείται μόνο με την επίδειξη ταυτότητας από τα καταστήματα των εταιρειών. Από τα περίπτερα οι χρήστες θα μπορούν αγοράζουν μόνο χρόνο ομιλίας των 5, 10 ή 20 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου