Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

OIKΟΛΟΓΙΑ ή ΜΟΔΑ ?


ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ή ΜΟΔΑ?



Σήμερα πολύ φοβάμαι ότι αρχίζει να παρεξηγείται ο ορισμός της οικολογίας και της «πράσινης ανάπτυξης».Περισσότερο διαβλέπω μία οργανωμένη στρέβλωση της κατάστασης.
Μήπως το πήραν σα ¨σημαία¨ κάποιοι ή κάποια κόμματα ?
Όταν διαβάζω π.χ. ότι ο Αλ Γκόρ γίνεται πλέον ευαίσθητος στα «οικολογικά», παράλληλα θυμάμαι ότι ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Αλ Γκόρ, ήταν πρωτοστάτης πριν 10 χρόνια στην άδεια για το βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας – με βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου- σκότωνε αθώα παιδάκια στις γέφυρες της Γιουγκοσλαβίας, διέλυσε παντελώς το εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας YUGO !

Οικολόγοι και πράσινοι, είναι ο πρώην Υπουργός εξωτερικών της Τσεχίας που είναι υπέρ της αντιπυραυλικής προστασίας του ΝΑΤΟ, ώστε να βομβαρδίζει από το Διάστημα.
Πράσινος είναι και ο κ.Φίσερ, υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας , που έσπειρε «οικολογικές βόμβες» απεμπλουτισμένου ουρανίου σε ολόκληρη τη Γιουγκοσλαβία το 1999.

Ολοι πλέον μιλούν για το «πράσινο όραμα». Ελεος ! Από τη μια στιγμή στην άλλη, όλοι γίναν Οικολόγοι και Πράσινοι.
Μέχρι πέρσι, ο λαός άλλα γνώριζε και ζητούσε, για την οικολογία. Ζητούσε τη σωτηρία του, να μπορεί να αναπνεύσει λίγο οξυγόνο, να περπατά στο Δάσος που οι ιθύνοντες κάψανε και δεν το ξαναφτιάξαν! Να κολυμπά ελεύθερος, όχι σε μισθωμένη θάλασσα και νερά.

Ο Αλαφούζος στηρίζει το Γιωργάκη και ακούγεται πως στις 3 Σεπτεμβρίου, το όνομα του ΠΑΣΟΚ, θα γίνει «Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Οικολογικό Κίνημα», με πυλώνα το Τρεμόπουλο !
Μου φαίνεται ότι με την «οικολογία», προχωράμε στην «παρα-οικολογία» και οδηγούμαστε σε μια Μεγάλη Μπίζνα, σε νέο Μεγάλο Φαγοπότι ! Εχω την άποψη ότι πλέον – λόγω μόδας και διαφήμισης – το κεφάλαιο εξασφαλίζει υπεραποδόσεις επενδύοντας στη πράσινη ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου