Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

EΘΝΙΚΗ - ΕUROBAΝK




Ολοι βλέπουν πλέον την ερχόμενη εκλογική ήττα της ΝΔ, (με σοβαρή διαφορά). Το επιχειρηματικό τοπίο αναγκάζεται να αλλάξει και οι εξελίξεις χαράζουν τη νέα στρατηγική , ανάλογα με τα εκλογικά αποτελέσματα των αυριανών ευροεκλογών.

Ο τραπεζικός κλάδος επηρεάζεται ιδιαίτερα από την αλλαγή του πολιτικού τοπίου, και αναμένεται το πάντρεμα της Εθνικής και της Eurobank.
Πληροφορίες μιλάνε ότι τώρα βρίσκονται πολύ κοντά σε μια μεγάλη συμφωνία συγχώνευσης, ώστε να δημιουργηθεί μία ΥΠΕΡ-Τράπεζα στην ελληνική αγορά - στη Ν.Α. Ευρώπη και την Τουρκία.
Τα παραπάνω δεν διαψεύθηκαν ποτέ από τον υποδιοικητή της ΕΤΕ, Ανθ. Θωμόπουλος, που τελευταία είχε δηλώσει ότι μεγάλα deal στον κλάδο δεν μπορούν να αποκλειστούν στο μέλλον και η διαμόρφωση των κατάλληλων χρηματιστηριακών αποτιμήσεων είναι θέμα χρόνου. Η κεφαλαιοποίηση της ΕΤΕ βρίσκεται στα 10 δις. ευρώ και της Eurobank στα 5 δις. ευρώ.
Ο Τάκης Αράπογλου θα έχει το πρώτο λόγο στη Νέα Διοίκηση της συγχώνευσης των δύο Τραπεζών. Ο όμιλος Λάτση, με μικρή συμμετοχή θα συνεχίσει να ελέγχει τη κατάσταση.

Ευνόητο είναι, ότι με το νέο ΥΠΕΡ-ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ σχήμα θα απαιτηθεί, μείωση σημαντική των υποκαταστημάτων λόγω της επικάλυψης των υπαρχόντων υποκαταστημάτων - δικτύων στην Ελλάδα και θα απαιτηθούν προσαρμογές στον αριθμό των καταστημάτων και το ...προσωπικό.
Τα τελευταία σενάρια δικαιώνουν τη μετaστέγαση του Κου Καρυτινού (Δ/ντή Real estate) από τη EUROBANK, στην Εθνική Tράπεζα. Εδώ και μήνες στεγάζεται στη Διοίκηση της ΕΤΕ στη πλατεία Κοτζιά (παρά τω προέδρω..Κου Τάκη Αράπογλου) ετοιμάζοντας το νέο σχήμα, το νέο δίκτυο καταστημάτων, το θέμα της ...ακίνητης πριουσίας των 2 Τραπεζών, όπως επίσης και τις αντίστοιχες επισφάλειες των επιχειρηματικών και στεγαστικών δανείων (ακίνητα).
Αναμένουμε τις καλοκαιρινές εξελίξεις, εν μέσω του καύσωνα και των μπάνιων του.. λαού.
Σίγουρα διαβλέπεται μία σωστή κίνηση της ΕΤΕ, μετά το παλαιό ναυάγιο του συγχωρεμένου Κου Καρατζά με την ALPHA BANK.
(παράλληλα αναμένεται και η κίνηση του σοφού Κου Κωστόπουλου, ο οποίος δηλώνει ασταμάτητα εδώ και 10 χρόνια, ότι στην Ελλάδα τελικά θα παραμείνουν μόνο 2,5 Τραπεζικά σχήματα ! Επίσης μετά τα πρόσφατα κέρδη τριμήνου, ο Κος Κωστόπουλος επιβεβαίωσε ότι "συνεχίζουμε στη παραδοσιακή τραπεζική").Αναμένουμε τα αποτελέσματα !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου