Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

ΛΑΜΟΓΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΠΕΛΕΚΗ, με τους αρμόδιους Υπουργούς, αλλά και .....

 
Περάσαν τόσα χρόνια και ολοι ασχολούνται με το Βατοπέδι και τις ευθύνες.
 
Παρέλαση έγινε μέχρι σήμερα στην προανακριτική εξεταστική επιτροπή της Βουλής και τελευταία  κάλεσαν και τη Συμβολαιογράφο Κα Πελέκη η οποία έκανε τα συμβόλαια της μεταβίβασης των εκτάσεων του Δημοσίου.Η Κα Κατερίνα Πελέκη (σύζυγος του πρώην Υπουργού Πολιτισμού Βαγγέλη Βουλγαράκη) δήλωσε ότι «κουράστηκε να παρουσιάζεται από το πολιτικό σύστημα ως το…μεγαλύτερο λαμόγιο στην Ελλάδα».
 

Σαφώς και έχει απόλυτο δίκηο, διότι υπάρχουν και μεγαλύτερου…κύρους- υψους λαμόγια, αλλά και …περισσότερα στον αριθμό, δείχνοντας το Κώστα Καραμανλή, τον Αγγέλου, το Ρουσόπουλο, και τους αρμόδιους πρώην Υπουργούς που ήταν συνυπεύθυνοι στη εν λόγω υπόθεση.Συγχρόνως δήλωσε ότι «έχουν εκλείψει οι άνδρες…που φοράνε παντελόνια».Βαρειά κουβέντα, αλλά δυστυχώς  σύγχρονη-επίκαιρη και αληθινή.

Η Κα Πελέκη συν τοις  άλλοις δήλωσε με πλήρη συνείδηση στην επιτροπή, ότι απλά και ουσιαστικά «ελήφθη μία απόφαση Κυβερνητικής πολιτικής» την οποία εδόθη εντολή στους αρμόδιους Υπουργούς να υλοποιήσουν. Απλά - ξάστερα – ωμά και σταράτα !

Συνεχίζοντας τόνισε ότι εφόσον θεωρείται ότι υπάρχει ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου, να καλέσει (όπως έπρεπε να πράξει από την αρχή ο Καραμανλής) 5 οίκους αξιολόγησης και να ζητήσουν να τα εκτιμήσουν.

Στα θέματα που δεν ξέρουν να πάνε παραπέρα (όπως πχ τώρα , με την οικονομία ακριβοπληρώνουμε εκατοντάδες επιστήμονες, υπεύθυνους και αναγνωρισμένους οίκους και δανειστές του εξωτερικού, την ίδια τη Τρόϊκα ώστε  να βρούνε λύση).
 

Στη περίπτωση του Βατοπεδίου, απλά και τυπικά κάλεσαν το ΣΟΕ (Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών) για να κάνει την αποτίμηση-εκτίμηση της περιβόητης Δημόσιας έκτασης.

Ολοι γνωρίζουν το ρόλο του ΣΟΕ. Το ΣΟΕ εκτίμησε …με δικά του κριτήρια, (επιστημονικά, μέχρι και τα …αλμυρά ψάρια της λίμνης λένε οι κακές γλώσσες ότι έβαλε) και τους παρέδωσε μιά έκθεση αποτίμησης.Δεν ήξερε άν επρόκειτο για Δασική έκταση, μη άρτια και μη οικοδομήσιμη ? Να μάθουμε επιτέλους αν τα ψάρια είχαν χρώμα και ονοματεπώνυμο.

 

Εκεί υπάρχει το …μεγάλο πρόβλημα, το οποίο μέλλει να…αποσαφηνισθεί περίτρανα στη Βουλή των Ελλήνων, μαζί με την έκθεση του ΣΟΕ.Αν το καλέσουν βέβαια. Γιατί καλύπτουν το ΣΟΕ ? Διαβάσαμε παλαιότερα τη σύντομη αιτιολόγηση του ΣΟΕ και γελάσαμε όλοι. Θα θέλαμε να τη ξανακούσουμε στη Βουλή αυτή τη φορά.Ισως έχει άλλη διάσταση και..κύρος.Τι έχει να προσθέσει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) για την έκθεση, ως Σύμβουλος του Ελληνικού Κράτους ?
 

Παράλληλα θα πρέπει η λίμνη να εκτιμηθεί και από τουλάχιστον 3 ξένους οίκους μαζί με  Ελληνες Μηχανικούς και στο τέλος να συγκριθούν τα πορίσματα των εκθέσεων αποτίμησης-εκτίμησης του ΣΟΕ.Κρίνεται προκλητικά εύλογο το ερώτημα γιατί άραγε δεν κάλεσαν μέχρι σήμερα, το  ΣΟΕ - που έκανε την εκτίμηση - να καταθέσει στη Βουλή.Πληρώθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο για να κάνει την εκτίμηση, με λεφτά του Ελληνικού Λαού που τώρα υποφέρει.Να μας εξηγήσει επιτέλους να μάθουμε, με ποιό άραγε τρόπο εκτιμά τις Δασικές μη οικοδομήσιμες εκτάσεις και τις λίμνες. Εκεί βρίσκεται το κλειδί της υπόθεσης (πέραν της πολιτικής διάστασης) για το Βατοπέδι, στην έκθεση του ΣΟΕ πάτησαν οι πολιτικοί μας  και Δικαστικοί κύκλοι αναφέρουν ότι «θα γελάσουμε» με το σκεπτικό της εκτίμησης της λίμνης.Να καταλάβουμε και το ρόλο του ΣΟΕ, ώστε τώρα με τις αναμενόμενες ιδιωτικοποιήσεις…ο Παπανδρέου να το πάρει σα Σύμβουλο για τις εκτιμήσεις άλλων Δασικών εκτάσεων, άγονων νησιών μέχρι και την Ακρόπολη, που ξέρεις, όλα γίνονται σήμερα.

Σε τελική ανάλυση άν δεν έκανε τα Συμβόλαια η Κα Πελέκη, θα τα έκανε κάποιος άλλος Συμβολαιογράφος.

Πάντως όλα αυτά τα βλέπει η Ευρώπη και συνεχίζει να λέει «Ελληνες – λαμόγια», με τη δημιουργική λογιστική και τις υπερεκτιμήσεις !

 

Κων/νος ο Φορολογούμενος

 

υπογραφή 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου